Ing. Jakub Ježíšek

Vedoucí IT oddělení, správce sítě a systémový inženýr

Narodil se v Bohumíně, kde žije dodnes. Vystudoval bohumínské gymnázium Františka Živného a poté získal inženýrský titul na Slezské univerzitě v oboru Manažerská informatika. Během studia se více soustředil na technickou část informatiky a spolupracoval s fakultou i se správci. Po ukončení školy zůstal na univerzitě jako správce sítě a serverů. Postupem času přebral správu většiny informačních systémů na Karvinské části Slezské univerzity. Věnuje se také řešení několika projektů s fakultami a dalšími součástmi SU. Vyučuje specializované předměty. Od roku 2021 je vedoucím IT odděleni. Kromě práce na univerzitě spolupracuje s firmami při řešení jejich IT problémů.

Mezi jeho zájmy patří hlavně cestování a sport. Po vlastní ose jezdí na poznávací výlety v ČR i do zahraničí. Ve sportu se věnuje cyklistice, běhání a turistice. Mezi jeho další koníčky patří technika všeho druhu, se kterou jej baví pracovat a opravovat ji. Dále rád sleduje filmy, čte, poslouchá hudbu a věnuje se oblíbenému žánru ajťáků: sci-fi a fantasy.

O politiku a dění u nás i ve světě se zajímal vždy a v poslední době nebyl spokojen jakým směrem se politika včetně stavu společnosti ubírá. To jej vedlo k tomu, že oslovil Piráty, se kterými kandidoval do zastupitelstva Bohumína.

V současnosti zastupuje Piráty ve finančním výborů a komisi pro cyklodopravu v Bohumíně.

Od roku 2020 je předsedou MS Karvinsko a v roce 2022 vede kandidátku Pirátů v Bohumíně.